Инграсия все още се възстановява от инцидента

Себастиен Ожие ще закъснее със своето решение дали да продължи по системата рали 2 в утрешният ден. Това се породи, след като на Жулиен Инграсия ще му трябва малко повече време да се възстанови психически от удара.

Звездното дуо на М-Спорт излетя почти в края на етапът Jukojarvi удряйки се странично в дърво от страната на Инграсия. И двамата са закарани до болницата и са им направени пълни изследвания, които показват че, са в добра форма. Въпреки това Ожие заяви, че Инграсия се чувства малко „замаян“.

Докато колата ще бъде напълно готова за съботният ден, още не е ясно дали Ожие и Инграсия ще продължат в надпреварата.

„Колата е наред, просто ни трябва малко повече време – обясни Ожие. – Жулиен се „разтърси“ малко при удара. Направихме всички видове проверки в болницата и сме наред. За сега обаче той не се чувства комфортни, затова искам да му дам на него възможността да реши дали искаме да продължим.

„Страничните удари никога не са били добри още повече, че точно този се случи от неговата страна и затова на него му се отрази по-зле удара от колкото на мен.“

Въпреки, че отпадна Ожие все още има възможността да вземе петте точки от неделният пауър етап, ако Инграсия реши да продължат.

От М-Спорт могат да оттеглят колата от съботните етапи за да дадат повече време на Инграсия, но според правилата автомобилът им трябва да излезе от закрит парк най-късно в 7:20 сутринта за да може да бъде оттеглен официално.

Според Ожие причината за инцидента е породена от счупено окачване на един от скоците преди да излетят от трасето.

„Приземяването бе малко тежко и нямах никакво движение на амортисьорите на задницата- обяснява французина. – Към края на етапа задната част на колата не се държеше нормално. На завоят в който се ударихме, започнах да спирам малко по-късно. След като се прибрахме при инженерите прегледахме телеметрията всъщност спирането не беше чак толкова късно спрямо другите.

„Комбинацията от спирането и счупеният амортисьор накара колата да поднесе и да се ударим доста силно странично в дърво.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]