Има ли шанс Себастиан Ожиер да стане световен шампион за 2013 в Германия?

Френският пилот Себастиан Ожиер ще пристигне за старта в Германия с 181 точки в неговият актив. След него са Яри-Мати  и Тиери Ньовил с 91 точки и двамата.

Ако в Германия Ожиер увеличи своят актив с 22 точки, ще има достатъчно точки за да затвърди титлата световен шампион за 2013-та, още преди да завърши сезона.

Възможо ли е? Да, но Ожиер не обмисля сериозно тази възможност. „Знам че имаме реален шанс да спечелим шампионата,било то само на хартия. Най-важното е да спечелим, не ме интересува къде би било, в Австралия,Франция или дори по късно, ще бъда еднакво щастлив.”

Ако Себ спечели титлата в Германия, оставяйки още четири кръга от шампионата, това би било най-бързото отвърждаване на  титлата, по-рано дори от самия Лоеб.

Лоеб спечелва шест от своите титли преди да завърши шампионата, с цели три оставящи кръга.

Себастиан Лоеб и Себастиан Ожиер на Рали Монте Карло 2013

Себастиан Лоеб и Себастиан Ожиер он-борд сравнение на Рали Швеция 2013

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]