Илия Царски взе победата на планинско „Българка“ с разлика от 0,7 секунди

Снимки: Светослав Георгиев

Илия Царски взе победата в тазгодишното издание на едно от най-популярните планински състезания у нас планинско „Българка“. Панагюрецът премина през трита манша с общо време от 7 минути и 40,95 секунди побеждавайки Христо Манолов с едва 0,77 секунди.

Тази малка разлика доказа за пореден път, че на сливенското трасе винаги са се водели и ще се водят едни от най-епичните битки в националния планински шампионат.

„Христо е много бърз, състезанието бе много интересно с тази малка разлика между двама ни – коментира Царски. – Искам да благодаря на организаторите от АСК „Булсим“ и техните партньори за добрата организация.“

Христо Манолов, който бе на 100 процента във всяко едно минаване за пореден път доказа своите способности да атакува титлата през тази година.

„Без съмнение това беше най-трудното състезание в кариерата ми – разясни Манолов в социалните мрежи. – Огромни благодарности към всички, които помогнаха преди и по време на състезанието. Няма как да не бъда щастлив, особено сред такива истински фенове на автомобилния спорт в Сливен.“

На трето място и първо в HC2 завърши Юлиян Телийски, който в крайна сметка се отдалечава от Манолов с едва 6,81 секунди след общото си време от трита манша.

Стефан Стоев, Косю Йорданов и Виторио Попов са призьорите в HC3

Стефан Стоев за пореден път завзе призивното място при автомобилите с един двигателен мост, завършвайки на четвърта позиция в генералното класиране. Ивелин Йотков е пети със своето БМВ изоставайки на по-малко от секунда зад Стоев.

Сливенският рали пилот Георги Василев затваря челната шестица с изоставане от 2 секунди зад Йотков взимайки третото място в HC2. Василев не пропусна да забавлява родната си публика, както ще видите от видеото на Стефко Колев.

Публикувахте от Stefko Kolev в 3 юни 2017 г.

Йордан Тодоров, Александър Димитров, Ерменко Ерменков и Косю Йорданов затварят челната десетка.

В RC4 победител е Димитър Божилов (Ситроен Саксо), докато в RC5 за пореден път Павлин Русев се доказа като най-бързият пилот. Павел Шенков и неговият ВАЗ 2107 са победителите в HC5.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]