Изпълнителният директор на Lancia подсказва за потенциално завръщане на марката в WRC

Изпълнителният директор на Lancia, Лука Наполитано, „подсказва“, че италианският автомобилен производител работи върху завръщането си в WRC, твърдят от motorsport.com.

Lancia, която е и най-титулованият производител в историята на световния рали шампионат, най-вероятно ще се завърне на трасетата. Според италианско издание, Lancia ще се присъедини към WRC още през следващия сезон с Rally2 автомобил. От друг източник става ясно, че Stellanis Group, които са собственици на Lancia, искат да възвърнат спортната история на марката, като възнамеряват да се състезават за два сезона в Rally2 и евентуално да се завърнат в топ категорията през сезон 2027. Според motorsport.com обаче от Lancia най-вероятно ще заложат на Rally4, след като Stellanis вече имат два автомобила в тази категория – Peugeot 208 Rally4 и Opel Corsa Rally4.

Тези новини идват след световната премиера на новата електрическа Lancia Ypsilon, както и след показването на изцяло ново лого, с което италианският бранд възнамерява да представи своите спортно насочени автомобили.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]