Излезе спекулация относно качеството на защитната клетка на Polo GTI R5 след инцидента на рали Сафари

Снимка: Yasir Ram

По време на втория ден от рали „Сафари“ местният екипаж на Теджевер Рай и Гарет Дейв претърпява доста тежък инцидент при един от скоците при първото минаване през 32,68 километровия етап Кедонг. В резултат от него Тейджевер Рай получава травма в гръбначния стълб и бива незабавно транспортиран с хеликоптер до Найроби. След преглед пилотът е бил изпратен за лечение в Германия.

Според африканското уеб издание Hapasport в социалните мрежи е публикувано становище, в което се твърди че, от ФИА са открили нередност в структурата на защитната клетка на Polo GTI R5.

Ето какво гласи и самото то:

Тази сутрин от ФИА са започнали обстойно разследване на инцидента на Теджевер Рай от вчера. Разркито е, че от Фолксваген, при желанието си да намалят теглото на своя автомобил, са направили огромен компромист относно качеството на защитната клетка. Дебелината на тръбите с които е изградена защитната структура не отговаря на изискванията на ФИА. Именно поради тази причина, когато автомобила се приземява по таван той пропада почи напълно върху пилота, който бива притиснат надолу получавайки травма в гръбначния стълб.

От ФИА ще разследват обстойно случилото се около инцидента след края на състезанието, като има вероятност да наложат забрана на Фолксваген за участие в спортни мероприятия, както и да им бъдат наложени големи финансови санкции.

От Hapasport са се обърнали към представители на ФИА по темата и те са опровергали написаното по-горе. Те са заявили, че техническия департамент на ФИА отговарящ за сигурността събира информация относно инцидента с Теджерев Рай и в момента се провежда разследване по стандартната процедура при такива събития.

Дали написаното по-горно съобщение е реално или не, ще стане ясно след като приключи разследването от страна на ФИА.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3226 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]