Игнат Исаев и Йордан Йорданов с топ представяне в Румъния

Снимки: Стоп кадри от живото предаване на FRAS

Игнат Исаев и Йордано Йорданов (Skoda Fabia R5) завършиха първия ден от асфалтовото рали „Марамуреш“ на второ място с изоставане от 7,6 секунди зад Симоне Темпестини/Серджиу Иту (Porsche 997 GT3 RGT).

Първия ден от рали „Марамуреш“ започна с тежки метеорологични условия благодарение на доста сериозните валежи. Още в първата отсечка за деня Исаев/Йорданов зададоха заявката, че ще се борят за място в челото благодарение на второто си време, което бе с 2,6 секунди по-слабо от това на Темпестини/Иту.

В следващите два етапа българското дуо записа две трети времена, което позволи на Темпестини/Иту да увеличат аванса си на 14,8 секунди. Намиращите се на трето място Богдан Маришка/Себастиан Иту (Ford Fiesta Rally2) успяха да намалят изоставането ти спрямо Исаев/Йорданов на едва 3,3 секунди.

Следобедните минавания започнаха с етапна победа за българския екипаж, който увеличи преднината си спрямо догонващите ги Маришка/Ито на 10,7 секунди.

Битката между двата екипажа обаче приключи преждевременно, след като румънското дуо удари дърво при второто минаване през СЕ „Копалник“ (10,45 км). Техния автомобил е сериозно повреден, като за щастие екипажа е невредим. Наложило се е обаче навигатора Себастиан Иту да бъде откаран до болницата за допълнителни медицински прегледи.

Състоянието на автомобила на Богдан Маришка/Себастиан Иту Снимка: FRAS.ro

След инцидента организаторите на рали „Марамуреш“ отмениха етапа и назначиха служебни времена на всички екипажи. Малко по-късно второто минаване през СЕ „Корду Бутести“ (20,90 км) също бе отменено поради влошените метеорологични условия.

В дебютното си състезание зад волана на R5 автомобил Игнат Исаев и Йордано Йорданов спечелиха последния супер специален етап, като след края на деня те имат сериозни шансове да притеснят лидерите ако метеорологичните условия продължат да са такива и в следващия ден.

Неделния маршрут на рали „Марамуреш“ е от само два специални етапа, но със състезателна дължина от 42,30 километра. Първата отсечка за деня СЕ8 „Кодро Бутещи“ стартира в 09:38 ч.

Времена на живо можете да следите от тук. Благодарение на румънската федерация също така може да гледате от тук и живи предавания от етапите.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]