Игнат Исаев и Йордан Йорданов спечелиха рали Марамуреш

Снимки: Стоп кадри от живото предаване на FRAS

Игнат Исаев и Йордан Йорданов (Skoda Fabia R5) спечелиха първия кръг от националния рали шампионат на Румъния рали „Марамуреш“. Българското дуо се представи изключително добре в едва първото си участие зад волана на R5 автомобил (Игнат Исаев и Йордан Йорданов с топ представяне в Румъния).

След като успешно завършиха първия ден на 11,9 секунди от лидерите Симоне Темпестини/Серджиу Иту (Porsche 997 GT3 RGT) Исаев и Йорданов получиха реална възможност да се борят за победата с оглед тежките метеорологични условия.

Днешния последен ден от румънската надпревара започна с етапна победа за Исаев/Йорданов, които постигнаха с 17,3 секунди по-добро време от Темпестини/Иту. Именно от точно такава атака се нуждаеше българския екипаж за да оглави класирането. Благодарение на това постижение те изградиха аванс от 9,7 секунди преди старта на последния 21,40 километров етап.

Няколко часа преди старта на последната отсечка от надпреварата обаче стана ясно, че условията от дъждовни са се променили на снежни.

В последния сервиз преди СЕ Пауър Стейдж организаторите направиха всичко възможно за да изчакат как ще се развият условията, но уви снеговалежите така и не стихнаха. Това принуди организационния екип да отмени последния етап оставяйки без никакъв шанс Симоне Темпестини и Серджиу Иту да се опитат да отговорят на атаката на Игнат Исаев и Йордан Йорданов, които изключително добре успяваха да се справят с променливите условия през целия уикенд и напълно заслужено спечелиха надпреварата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]