Игнат Исаев е победителят на рали Твърдица-Елена

IMGP4944

Екипажът на Октан Рали Тийм, Игнат Исаев/Милен Илиев победи след изключителна битка в твърдишко-еленският балкан. Победата на това рали се реши в последната отсечка. Въпреки това трита качили се екипажа на стълбичката си размениха по 3 етапни победи. Игнат и Милен завършиха състезанието с преднина от 13 секунди пред  Крум Дончев/Петър Йорданов.

Игнат Исаев:” Състезанието протече добре за нас. Трасето е много динамично, много бързо. Имахме шанс да не допускаме грешки, автомобилът се представи добре.”

Дончев и Йорданов се движиха с типичното за тях изключително бързо темпо, но не успяха да се преборят за победата в клас RC2. ”Всяка година идваме на това състезание да се борим с огромно желание. За съжаление на първото минаване на отсечката към Елена допуснах грешка. Организаторите бяха сложили един бордюр не където трябва и аз го уцелих”-шегува се пилотът на Глобул рали Тийм.

IMGP4910Трети  на  почти две минути от победителите завърши екипажът на Тодор Славов/Петър Илиев. Варненският екипаж, буквално летеше по трасето с гранде пунтото сякаш са го карали цял живот, радвайки всички свой фенове.” Действително се учих да управлявам този по-различен от нашият автомобил. Състезанието беше страхотно да се надяваме, че сме доставили удоволствие на радостната и страхотна публика.”

На четвърта позиция се нареди екипажът фаворит за победата Пламен Стайков/ Рафи Кадир. Двамата получиха наказание от 2 минути на СЕ 1 Детелината поради навигаторска грешка при стартирането за отсечката. Двамата почти бяха на ръбът да се откажат да стартират през вторият ден, но за радост на техните фенове те направиха изключителна езда и завършиха с разлика от минута и 47 секунди спрямо победителят Игнат Исаев. По ирония на съдбата ако не бяха санкционирани те щяха да победят в ралито с преднина от 13 секунди. Въпреки това двамата не си отидоха с празни ръце, след като бяха удостоени от Стефан Чолаков с наградата на Валери Великов за най-атрактивен състезател.  „Аз много обичам това трасе”-заяви Стайков „Ако се махне наказанието ние сме с 13 секунди преднина, абсолютно голяма битка и много силна конкуренция. Моите колеги бяха много бързи и бе изключително трудно.”

Сливенските асове Георги Василев/ Стефан Добрев, се наложи да отпаднат поради счупено турбо, но това не е всичко. Василев получава усложнение на едното око поради инцидент ден преди стартът на състезанието, което допълнително влоши нещата за екипажът спечелил първото издание на рали Твърдица.

10353549_693740937358750_131779522054916491_n
Снимка от официалната Фейсбук страница на Симеон Иванов

За съжаление и двата бъдещи шампионски екипажа Симеон Иванов/Янаки Янакиев и Иван Младенов/Йордан Манев отпаднаха. Симеон и Янаки за съжаление отпаднах от състезанието излизайки извън трасето в СЕ3 Девина 1 (виж видео по-долу). „Благодарности към екипа, към прекрасната публика и към това случайно дърво, което помогна автомобилът ни да не изпадне от пътя. Никога не съм предполагал, че ще се радвам на челен удар в дърво”– заяви Симеон пред своите фенове във Фейсбук. До колкото до Иван и Йордан, скоростната кутия на бившият автомобил на Георги Василев ги предаде и те се принудиха да отпаднат.

IMGP4929Победители в клас RC3 бяха отново представители на Октан рали тийм, Антон Титов/Венцислав Мирчев. Двамата бяха изключително прецизни и безгрешни, което им помогна над битката им с вечната им приятелска конкуренция в лицето на Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (клас RC4). Представителите на Марина МС, завършиха на минута и три секунди от победителите в RC3 Титов и Мирчев.

Антон Титов:„Отсечките са все така добри и много се радваме че, бяхме тук. С Тихомир както винаги бяхме конкуренция, но за съжаление той имаше проблеми и към края битката не беше вече толкова интересна.”

Тихомир Стратиев:” Битката ни с Антон Титов бе много оспорвана, през цялото време ни деляха няколко секунди, борбата беше уникална. Обаче ние нямахме късмет, имахме проблеми с електрониката на автомобила, на места прекъсваше и даваше газ самичък. Имахме много трудни, опасни и тежки моменти.”

След тях на седма позиция в генералното и втори в RC3 завърши екипажът на Емил Денев/ Иво Даскалов. Плътно зад великотърновският прокурор на осма позиция в генералното и победа в RC5 бяха сливенският екипаж на Стоян Мечков/Христо Калчев. „ По принцип рали Твърдица е едно от любимите ми ралита, бяхме подготвени добре, отборът направи стратегия и изпълнихме всичко по план”– заяви Мечков на финалната арка.

Втори в RC 5 и девети в генералното завършиха от оборът на Дианел Рейсинг Стефан Желязков/Иван Турлаков. Стефан заяви:”направихме страхотно каране, шансът не беше на наша страна. Най-важното бе че, всичко мина безаварийно.”

Затваряйки десятката завърши дамският сръбски екипажи Йована Йованович и Наташа Тунгуз. Те също така успяха да се класират на второ място в RC4. След тях завършиха екипажите на Здравко Минев/Давид Кварцехелия, Марин Панайотов/Павлин Русев, Николай Кортелов/Наско Цонев и последни за рали състезанието бе екипажът на Георги Лазаров/Станислав Рашев.

Очаквайте от нас, пълен видео репортаж от състезанието.

 Видео


 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]