Ив Матон напуска ФИА

Ив Матон
Снимка: Личен архив Ив Матон

Бившия шеф на Citroen Racing Ив Матон напуска своята позиция във ФИА, като директор на рали дисциплината. Той е на тази позиция от 2018-та и според редица медии това е една от първите рокади от страна на новия президент на ФИА Бин Сулайем. Според тях визията на Матон относно рали спорта се разминава от тази на Сулайем и поради тази причина французина напуска офиса си на площад Конкорд в Париж.

На мястото на Матон се очаква да бъде Андрю Уитли, който отговаря за световния рали шампионат към момента.

Съвместно с тази новина и излезе информация, че Матон може да се превърне в един от евентуалните кандидати за мястото на шеф на Hyundai Motorsport, след като корейския тим се раздели наскоро с Андреа Адамо. Французина има голям опит в менажирането на подобна структура, след като успешно водеше програмата на Citroen Racing по време на почти цялата кариера на Себастиен Льоб.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]