Ив Матон: Имаме работа за вършене

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 - WRC SWEDEN

Шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон призна че, неговият тим има нужда от подобрение и по-усилена работа, след доста лошия старт на сезона.

От Ситроен решиха да прекъсна за една година участието си в Световния рали шампионат с оглед подготовката им за сезон 2017. Новият сезон започна и след две състезания французите се намират на последно място при конструкторите, а Крис Мийк се намира на четиринадесета позиция в класирането при пилотите.

На рали „Монте Карло“ Мийк отпадна, докато на рали „Швеция“ имаше проблеми с темпото най-вече през вторите минавания на етапите. Пилотът на Ситроен се намираше на пета позиция във втория ден, но излитане от пътя му коства изключително много време, което му донесе дванадесето-то място в крайното класиране.

„Ние всички сме на ясно с това, какво трябва да подобрим за да бъдем конкурентни – обяснява Ив Матон. – От сега нататък ние ще работим още повече в подготовката ни за предстоящите състезания.

„Със сигурност имаме доста работа за напред и най-вече да извадим всичко възможно от потенциала на нашата кола в определени условия. На тази настилка (сняг и лед) бяхме бързи в първите минавания, но все още имаме работа с пилотите които се чувстваха неуверени при вторите минавания.“

Матон очаква макадамовите етапи на рали „Мексико“ ще допаднат повече на Крис Мийк от колкото условията от последните два кръга от шампионата.

„Крис имаше проблеми с това да се почувства спокоен в колата на определени условия на трасетата. С тези условия не е лесно да изградиш увереност. Има голям шанс ситуацията да се промени в Мексико, където трасетата са по-постоянни през цялото рали.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]