Ив Матон : „Вярвам, че ще имаме нов производител до края на следващия хомологационен цикъл.“

Ив Матон-Жан Тод

Директора на рали дисциплината на ФИА Ив Матон, потвърди информацията пред DirtFish за потенциалното включване на още един производител в WRC по време на предстощята хибридна ера.

Според Матон ключовото за привличането на още един производители е да направят шампионата възможно най-близък до настоящите виждания на производителите на автомобили.

„Вярвам, че  до края на следващия хомологационен цикъл вероятно ще разполагаме с още един производител на автомобили в шампионата – разяснява Матон. – Имаме няколко възможности, но мога да ви кажа че COVID-19 ситуацията не ни помага много в опититени да привлечем нови производители към шампионата.

„ Въпреки това смятам, че сме привлекли някой от тях. Но те няма да вземат участие още през следващата година.“

Това изявление е вид лъч светлина пред задаващите се облаци от Сеул. Hyundai Motorsport още нямат разрешение за стартирането на работата по създаването на хибриден рали автомобил, като Андреа Адамо е в очакване на решението на борда на директорите.

На кратко, има голяма вероятност световния рали шампионат да стартира своята хибридна ера само с два производителя на автомобили в лицето на Toyota и M-Sport Ford.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]