Световният шампион в туристическите серии Иван Мюлер, ще седне зад волана на раликрос автомобил

click

Четирикратният световен шампион в туристическите серии (WTCC) Иван Мюлер бе потвърден за участие в деветият кръг от световният шампионат по раликрос на пистата Лозак във Франция ( 4-6 Септември) . Френската пистова легенда ще седне зад волана на Peugeot 208 WRX Supercar на отборът Albatec Racing.

Мюлер, който е и шампион в британските туристически серии, както и десеткратен победител в атрактивният зимен шампионат „Андрос”, ще направи своят дебют партнирайки си с настоящият лидер в европейския шампионат и сънародник Жером Гросет-Жанин.

Съотборникът на Себастиан Льоб в WTCC вече премина през тестова подготовка посещавайки шотландско базираният отбор по време на своята почивка от туристическият шампионат. За пилотът на Citroen това ще е второто качване зад волана на раликрос автомобил, след като взе участие преди две години на същото трасе.

7822b61d-dbb6-4521-91eb-9f7563072017„ Исках да участвам в раликрос от доста време, вече е в умът ми от четири – пет години насам, но не съм имал шанса до сега, добър шанс или по-скоро времето за да го направя,” обясни Мюлер. „ С нетърпение очаквам да взема участие на трасето в Лозак, първо защото е добре познато трасе във Франция и нивото на раликроса е изключително високо в момента. Затова смятам че, е правилното време да го направя. Тестът с Albatec на Фалейрас ми доста добре. За мен бе изцяло ново преживяване да седна зад волана на такъв автомобил и да разбера повече за същността на този спорт.”

Мюлер ще се присъедини към отбора за втори тест на самото френско трасе преди състезанието през Август. Световният шампион ще допринесе за допълнителният интерес на публиката към състезанието, което всяка година събира повече от 70 000 души.

544b25b4-75bc-45b9-97d7-3ee2cb1d9d5eАнди Скот, шефът на Albatec Racing коментира: „ Много съм развълнуван че, Иван ще се присъедини към нас на най-големият кръг от тазгодишният шампионат. Миналата година направихме добър резултат на това трасе достигайки полуфиналите. А през 2013 Крис Мийк показа големият потенциал на нашето Peugeot 208 RX Supercar. Направихме доста успешен тест с Иван, той е доста мотивиран и разбира се доста бърз и професионален пилот. Имайки френски пилоти зад волана на френски автомобил на френска земя със сигурност ще допринесе за още по невероятна атмосфера.”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]