Златков и Каменов атакуват планинско „Шипка-Дамасцена“

Днес на официална пресконференция организаторите на тазгодишното издание на планинско „Шипка-Дамасцена“ разкриха част от изненадите, които ще очакват нашите фенове.

Две от тях са, че феновете за пореден път ще бъдат свидетели на една титанична битка. Любен Каменов (Мисубиши Лансър Ево 8) и Николай Златков (Ауди С1 Куатро) за пореден път ще се изправят един срещу друг.

Заедно с това по предварителна информация  за още по-голяма интрига в най-големият клас ще допринесат Илия Царски (Митсубиши Лансър Ево 9) и Христо Манолов (Митсубиши Лансър Ево 9).

В петият кръг от националният ни шампионат по планинско изкачване, организаторите възнамеряват да работят по конец. Причината е, че през тази година планинско „Шипка-Дамасцена“ кандидатства за кръг от европейският шампионат по планинско изкачване, като така у нас се очаква да пристигнат двама наблюдатели на ФИА в лицето на Паро Санжин от Хърватия и Душан Кобикишек от Словения.  Интересен е фактът,че председател на спортната комисия ще бъде австриецът Волфганг Зауер.

През тази година казанлъшкото състезание ще претърпи сериозни промени по конфигурацията, както и по самата организация на трасето.  Общата дължина на трасето се променя на 5.1 километра, като стартът е на 7 километра от гр. Шипка а финалът на 500 метра от връх „Шипка“. Интересен е и графикът за затваряне на трасето, което в събота ще бъде затворено още от 9:30 сутринта до 20:30 вечерта. В неделя организаторите ще затворят трасето още в 06:00 часа сутринта.

Самият уикенд ще протече с три тренировъчни манша в събота и с два състезателни в неделя.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]