Звездата на Citroen Йоан Росел с участие в WRC2

Летящият французин, както го наричат медиите, Йоан Росел ще вземе участие за пореден път в WRC2 през сезон 2023. 2021-ва бе годината в която Росел спечели титлата в WRC3 давайки му нужната увереност за да стартира в WRC2 през тази година.

Настоящия сезон Росел завърши на четвърта позиция в WRC2 въпреки двете му победи в Хърватска и Португалия. За следващата година той отново ще разчита на Citroen C3, като в календарът му ще бъдат страни като Монте Карло, Хърватска, Португалия, Сардиния, Естония, Чили и новата локация на рали „Централна Европа“.

27 годишния пилот за поредна година ще разполага със заводската подкрепа на Citroen Racing, които чрез добре познатия тим на PH Sport ще поддържат неговия автомобил.

В сезон 2023 се очаква да видим и Стефан Лефевр, който също ще се състезава зад волана на C3 Rally2, но за отбора на DG Sport.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3253 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]