Защо драмата на Мийк се оказа добра новина за спорта ?

Вече изминаха няколко дни от драмата породена от уникалният финал, който ни поднесе Крис Мийк на рали „Мексико“. Северноирландецът не само счупи къръка на Ситроен с победата си, но и подпомогна привличането на огромно внимание от световните медии върху WRC.

Със сигурност няма рали фен, който да не е гледал това видео повече от един път и след всяко гледане отново преживява този спиращ дъхът момент.  Виждаме от кадрите как Мийк скача със своят Ситроен С3 WRC през известният скок „Ел Бринко“ и няколко завоя по-късно чуваме Пол Найджъл да диктува „Десен пет плюс през неравност, затваря…“. В този момент Мийк навлиза в завоя но не съобразява скоростта си и излита от пътя докато Пол изстрелва едно звучно „Господи боже, Крис. О не“.  И двамата прелита през храсталака отнасяйки задницата на един паркиран Фолксваген Пасат приземявайки се в импровизиран паркинг.

В следващият момент Мийк пита Найджъл как да излязат, като двамата запазват изключително здраво самообладание, като Мийк отново повтаря същият въпрос. Найджъл отговори светкавично с „От тук трябва да е? Давай, прескочи, право напред“ и двамата се върнаха на трасето.

В  крайна сметка дуото на Ситроен изгуби едва 18 секунди от своят 37.2 секунден аванс пред Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия, което подсигури победата им. По-късно Мийк си призна че, му се е сторило цяла вечност този момент и на финала единствено успя да каже „ о мамка му!“ докато двамата с Найджъл се опитват да дискутират дали са победили.

Когато потвърдиха победата им той свали каската и си пое дълбока глъдка въздух. Половин час по-късно Мийк дава интервю на журналистът Дейвид Евънс, който го пита как може да опише случилото се и Мийк отговаря: „ Нямам никаква шибана представа (смее се). Не се опитвам да го опиша дори.“  По време на интервюто покрай тях преминава Оливе Цесла, шефът на фирмата промотираща WRC шампионата, като поздравява Мийк за победата. В отговор северноирландецът е казал на шега „ Мисля че, е време да говорим за моят дял от телевизионните права“.

Шегата на Мийк се оказа доста правдоподобна. Медии по цял свят отразиха невероятният финал на рали „Мексико“, което напомни за бумът с инцидента на От Танак, който паркира своята Фиеста в близкото  на трасето езеро.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]