Забавят дебюта на Поло R5

Новото Поло бе показано на състезатели и фенове на рали Монте Карло

Оказва се че, от Фолксваген ще трябва да поизчакат малко преди да впуснат своето ново рали оръжие официално в действие. Целта на немския производител на автомобили бе Поло R5 да дебютира именно на WRC рали „Германия“. След тестове на висока надморска височина в Мексико, инженерния екип е решил да продължи с разработката на някой от компонентите, което допълнително ще забави целия проект.

Човекът който заяви тази информация бе не кой да е, а самия Свен Смийтс, директор на спортната програма на Фолксваген.

„За да можем да хомологираме Фолксваген Поло R5 на първи август, трябва да подадем документите към ФИА в края на май – коментира Смийтс. – Това е много рано за нас. Изискванията и правилата за създаването на R5 автомобил са доста сложни. След хомологация, почти не е разрешено да се справят промени.

„Поради тази причина решихме да увеличим времето ни за работа с оглед възможността за прочуване на някой от данните и направата на промени по тестовите шасита.“

След като няма да дебютира на рали „Германия“, очакванията са Поло R5 да бъде показан на рали „Каталуня“, което е известно с това че, е състезание на асфалт и макадам.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]