Журналист и член на промотуъра на WRC инфектирани с COVID-19 в Мексико

Латиноамерикански медии и самият промотър на световния рали шампионат разкриха информацията, че журналист и човек от екипа на промотъра са дали положителни резултати на теста за COVID-19.

Първият случай е бил регистриран преди рали „Мексико“, като са били взети мерки и журналистът е бил поставен под карантира. Вторият заразен е дал своят положителен резултата след състезанието, като според информацията той е третиран в болница в Гуанахуато.

„Според мен това рали не трябваше да се проведе – коментираше в дните от ралито Себастиен Ожие, който спечели мексиканската надпревара. – На първо място са човешките животи. Надявам се, че не сме навредили с присъствието си на местното мексиканско население.“

В крайна сметка опасенията на Ожие, се оказаха доста на място. Според латиноамериканското издание на motorsport.com от министерството на здравеопазването са разкрили, че първият случай е бил именно на немски журналист, пристигнал в Мексико за да отрази WRC надпреварата.

Случаят с член на екипа на промоутъра става ясен пет дни след надпреварата, като в официалното си съобщение от WRC заявяват, че техният колега е поставен под карантина и бива лекуван.

Според информацията повреме на ралито той е посещавал снимачните и студийни екипи на WRC, като голяма част от тях са поставени също под карантина след информацията за позитивният резултат на техния колега.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]