Жан Тод ще се кандидатира за трети мандат във ФИА

Източник: DirtFish

Вчера в официалният си Туйтър профил настоящият президент на ФИА Жан Тод обяви своята кандидатура за трети пореден мандат.

Тод пое функцията като глава на ФИА от Макс Моузли през 2009. През тази година изборите са насрочени за месец декември, като избраникът ще оглави институцията до 2020 година.

„Днес съм горд да обявя пред всички президенти на клубове на ФИА моето решение да се кандидатирам за трети мандат като президент на ФИА“, пише в своя пост Жан Тод.

По рано през година французина разкри, че не изпитвал желание да се кандидатира но неговите избиратели са го „притиснали“ да го направи отново.

„Много от хората които гласуваха за мен, ме притискат да се кандидатирам за пореден мандат – допълва Тод. – Това е много важно, защото ако се съпротивлявах на тяхното желание бъдещето ми щеше да е по просто. Така или иначе обмислях да го направя и те ми помогнаха за да взема това решение.“

Преди няколко седмици от СБА съобщиха, че Жан Тод ще пристигне на посещение в България на 6-ти юни поради 60 годишнината на Съюзът на българските автомобилисти. От НСА „Васил Левски“ ще връчат на Жан Тод званието „Доктор Хонорис кауза“, като заедно с това французина ще изнесе лекция в Аула Максима посветена на жертвите по пътищата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]