Жан Тод: Няма да има второ рали Швеция без сняг

Източник: DirtFish

Ситуацията в рали „Швеция“ през този уикенд е доста сложна поради липсата на сняг. Именно поради тази причина президентът на ФИА Жан Тод е посетил надпреварата. Тод твърди, че причината на визитата му е да затвърди доверието си към организаторите, които изживяват най-трудният си период от доста години насам.

„Една от причините да съм тук е да покажа моята солидарност към организаторите, които положиха изключителни усилия въпреки тежките условия. Само преди няколко дни не беше сигурно дали ще има рали.

„Искам да благодаря за усилията положени от страна на организаторите, промоутъра ФИА и отборите без които това нямаше да се случи. Единственото за което ни обвинявам, е че не предвидихме тази ситуация още преди няколко години. Знам, че това може да се случи и рали „Швеция“ трябва да е сняг.

За в бъдеще ще се постараем това да не се повтори. Ние вече започнахме да дискутираме темата с организаторите и промотъра за да не се повтори тази ситуация.“

От друга страна Оливие Циесла, изпълнителен директор на промоутъра на WRC, заяви че задачата ще бъде доста трудна.

„Предизвикателството което имаме пред нас е да подсигурим наличието на снежно рали в желан от нас период. Това определено не е лесна задача днес, не е толкова просто колкото да кажеш отидете в Канада или отидете в Русия. Няма как да направим това само за 12 месеца.

„Не разполагам с решение на този проблем, но това ще ни бъде основната задача през следващите шест месеца, за да проучим какви възможности имаме.“