Ефрен Ярена с топ време в квалификацията на рали Рим

Снимка: FIA ERC

Ефрен Ярена и Сара Фернандес (Skoda Fabia Rally2 evo) записаха най-доброто време в днешния квалификационен етап от рали „Рим“. Испанците успяха да победят изключително силните италиански екипажи преминавайки през 4,02 километровата отсечка за 2:09,587 минути.

С второ време е Андреа Кругнола (Citroen C3 Rally2), който записа с около 0,2 секунди по-бавно време, следван от Симоне Кампедели (Skoda Fabia Rally2 evo).

Направихме добро минаване – Ярена, който е и лидер в шампионата с аванс от 46 точки. – Не беше перфектно, но колата и гумите се усещат добре. Определено ще бъде горещо през уикенда, но това са условия в които сме карали и преди. Жегата няма да е проблем, ние просто ще караме и ще се наслаждаваме.

Не мисля за шампионата. Ние искаме просто да стигнем до финала на това рали с възможно най-много точки за да може да пристигнем в Барум с наистина силни позиции.

Назад в класирането на квалификационния етап Филип Мареш записа идентично време с това на Кампедели завършвайки на четвърта позиция пред местната звезда Фабио Адолфи. Дамиано Де Томасо е шести следван от Норберт Хершчиг, Алберто Батистоли, Симоне Темпестини и Грегор Гризиб.

Мартин Сескс и Кен Торн изгубиха около 20 секунди всеки един поради спукани гуми на техните автомобили. Фаворита за победата Джандоменико Басо получи наказание поради фалстарт.

Първата отсечка от рали „Рим“ стартира тази вечер от 21:08 ч. българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]