Есапека Лапи с най-добро време в шейкдауна на рали Швеция

Снимки: Red Bull Content Pool

Есапека Лапи и Яне Ферм, които стартират своя сезон през този уикенд, записаха най-доброто време в днешния шейкдаун на рали „Швеция“. Двамата постигнаха с 0,4 секунди по-добро време от Адриен Формо и Алексадър Кориа.

Лапи установи своето време по време на третото си минаване през 5,42-километровия шейкдаун, докато неговият съотборник От Танак затвори челната тройка с изоставане от 0,2 секунди зад Формо.

Кале Рованпера също стартира своя сезон в рали „Швеция“. Световният шампион за 2022 и 2023 година премина трасето само два пъти, но постигнатото от него най-добро време бе достатъчно, за да влезе в челната четворка нареждайки се пред победителя от рали „Монте Карло“ Тиери Ньовил.

В WRC2 най-бърз бе Оливър Солберг, за когото рали „Швеция“ може да се счете за домашна надпревара. Той записа време с 0,6 секунди по-добро от Георг Линамае, който е зад волана на GR Yaris Rally2. Николай Грязин е със седмото време и изоставане от 4,7 секунди зад Солберг. Българинът с руски произход не е подал заявка за участие в WRC2 категорията и класирането му няма да се зачете в битката за титлата в този клас.

Румънската надежда Норберт Майор записа деветото време в WRC3 категорията, като най-бърз бе Миле Йохансон, следван от Ян Черни и Филип Кон.

Първият етап от рали „Швеция“ стартира тази вечер в 20:05 часа българско време. За повече информация за тазгодишното издание на рали „Швеция“ можете да намерите оттук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]