Есапека Лапи повежда класирането в Сардиния

Есапека Лапи и Яне Ферм са лидерите в рали „Сардиния“ след края на супер специалния етап в околностите на Олбиа днес.

Пред очите на хиляди фенове финландците бързо намериха своя ритъм успявайки да победят От Танак/Мартин Ярвеоя с едва 0,2 секунди в 3,2 километровото трасе със смесена настилка.

„Беше забавно – коментира Лапи, който към момента има две поредни качвания на подиума. – Имаш достатъчно пространство и може да поиграеш с колата. В макадама си изцяло настрани с натиснат до ламарината педал на газта понеже само така може да преминеш през него!“

Съотборника на Лапи в Hyundai Motorsport Тиери Ньовил записа с 0,5 секунди по-слабо време затваряйки челната тройка. Зад тях с изоставане от 0,9 секунди от лидерите се намират Такамото Катцута/Арън Джосън. Кале Рованпера и Себастиен Ожие са пети и шести докато зад тях се намират Дани Сордо и Ефлин Еванс. Последен в класирането с Rally1 автомобил е Пиер-Люис Лубе.

Най-бърз в WRC2 бе Оливър Солберг, който е следван от Миколай Марчик и Андреас Микелсен.

Първия същински ден от рали „Сардиния“ стартира утре от 09:40 ч. с 10,7 километровата отсечка Tantariles. Гвоздея в маршрута обаче е 49,9 километровия етап Monte Lerno – Sa Conchedda, който ще се кара на два пъти. Повече информация за графика на надпреварата и програмата на телевизия Max Sport, можете да намерите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]