Есапека Лапи на път да сключи договор с Hyundai за сезон 2023

Снимки: Toyota Gazoo Racing

Няколко различни източника публикуваха информацията, че Есапека Лапи ще бъде зад волана на i20 N Rally1 с пълна програма за сезон 2023. Това означава, че финландеца най-вероятно ще приключи своите отношения с Toyota Gazoo Racing, където споделяше една кола със Себастиен Ожие.

Сезон 2022 определено се разви добре за Лапи, който записа три подиума от седем старта. Към постиженията му в настоящия сезон може да прибавим и 14 етапни победи, както и три етапа в които е бил в ролята на лидер в генералното класиране.

Към момента очакванията са Лапи да отпътува за Япония с отбора на Toyota за да вземе участие в опознаването на маршрута, докато Ожие ще бъде този който ще кара съвместния GR Yaris Rally1.

Според американското издание DirtFish от тази сделка най-губещ е Андреас Микелсен, който до скоро се смяташе, че може да се върне в корейския тим след като стана ясно, че той води активни преговори с тях. От DirtFish също твърдят, че от Hyundai разговарят и с Крис Мийк за евентуалното му завръщане в WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]