Ерик Зайс води след първия етап за сезона в ERC

Снимки: fiaerc.com

Ерик Зайс и Петр Тесински (Ford Fiesta Rally2) са лидерите след първия етап от рали „Сиерас де Фафе“, след като спечелиха първия супер специален етап от надпреварата вчера.

Няколко хиляди зрители бяха свидетели на това, как се справят състезателите по хлъзгавите павирани улици на Фафе. Местния фаворит Мигел Корея (Skoda Fabia Rally2 evo) завърши отсечката на второ място зад 22 годишния Зайс с изоставане от 0,6 секунди.

„Винаги е добре когато достигнеш до финала на подобни отсечки, никои не ги харесва. Въпреки това феновете са тук и това е добре. Доволен съм от постижението и очаквам с нетърпение да стартираме в следващия ден“, коментира Зайс.

На трето място зад волана на своето Polo GTI R5 се намира Нил Соланс, който изостава с 0,1 секунди зад Корея. Испанеца достигна до финала на етапа с аванс от 1,2 секунди пред Кен Торн, който от своя страна имаше проблем със съединителя на своята Fiesta в свободните тренировки.

Затварящия челната шестица шесткратен национален рали шампион на Португалия Армино Араухо записа с 0,1 секунди по-добро време от Симоне Темпестини, който от своя страна е с 1,4 секунди по-бавен от лидера Зайс.

Норберт Херциг, Георг Линамае и Пауло Нето записаха идентични времена, като така затварят челната десетка.

Испанеца Ефрен Ярена не започна добре своето участие в рали „Сиерас де Фафе“, след като получи мистериозна повреда в своята Fabia изгубвайки около десет секунди. Симоне Кампедели допусна грешка и му се наложи да включи на задна за да премине през един от елементите на етапа. Това коства на италианеца над седем секунди.

Каспар Касари (Ford Fiesta Rally3) повежда класирането в ERC3 с аванс от 0,3 секунди пред Игор Видлак. Роберто Дарпа (Ford Fiesta Rally4) е лидер в ERC4, докато в ERC Open водач е Алберто Монари пред Мартин Сескс зад волана на Suzuki Swift Rally2 kit.

Днес започва същинската част от рали „Сиерас де Фафе“ с 15,05 километровата отсечка Ботикас, която стартира в 11:00 ч. българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]