Ел Матадор поема лидерството в Дакар, след третият етап

Пилотът на X-Raid Mini Карлос Сайнц пое лидерството в рали „Дакар“ 2020, след като записа етапна победа в третият етап от рали рейд маратона.

Испанецът е третият пилот записал етапна победа до момента по трасетата на Саудиткса Арабия, задавайки темпото през 427 километровата отсечка в покрайнините на Неом. Заедно със своето бъги Сайнц записа с три минути и половина по-добро време от Насер Ал-Атия, като също така вече разполага с аванс от 7 минути пред пилотите на Toyota.

Междувременно Ал-Атия получи наказание от три минути поради това, че не е пропуснал Сайнц в етапа. Испанецът е използвал системата Sentinel, но въпреки това Ал-Атия не е отговорил на повикването и не го е пропуснал. Така катарецът е на почти осем минути в генералното класиране зад Сайнц. Стефан Петерханзел също успяваше да поддържа темпото на съодборникът си в X-Raid Mini, но в последната контрола изгуби цели десет минути.

След наказанието на Ал-Атия, Фернандо Алонсо завърши третата отсечка от рали „Дакар“  с четвърто най-добро време. Испанецът изгуби над 2 часа след удар във втората отсечка от състезанието.

Лидерът след вторият етап от рали „Дакар“ Орландо Теранова изгуби 13 минути спрямо Карлос Сайнц, но въпреки това остава в челната тройка с аванс от 10 минути пред пилотите на Toyota.

Кхалид Ал Касими обърна през таван своето Peugeot 3008DK на 300-тият километър, като така неговото участие в маратонната надпревара приключи. Владимир Василев също отпадна, след като неговото Mini се запали.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]