Елфин Еванс с глоба от 5 хиляди евро на рали Хърватска

Снимка: Toyota Gazoo Racing

В тазгодишното издание на рали „Хърватска“ определено глоби летят във всякакви посоки. Този път потърпевши са Toyota Gazoo Racing и в частност Елфин Еванс. Причината за това, е че онборд камерата поставена от промоутъра на шампионата не е била включена в продължение на четири специални етапа в петък.

От отбора твърдят, че това е човешка грешка. Един от механиците им е пропуснал да включи захранващия кабел на системата от камери. Стюардите обаче са вписали в своето решение, че екипажа е трябвало сам да провери защо камерата не е работила и съответно да включи устройството към захранването на автомобила понеже нито едно техническо лице от страна на промотуъра не е имал правото и възможността да отстрани проблема.

В крайна сметка Еванс ще трябва да плати в рамките на 48 часа сумата от 5 хиляди евро, като при повторно подобно нарушение ще трябва да плати още 10 хиляди евро на ФИА.

В изявлението на стюардите се гласи, че подобна грешка е попречила на промоутъра да излъчи на живо случващото се в един от най-следените автомобили. Заедно с това от ФИА също не са имали възможността да проследяват случващото се, като са нямали яснота дали не са извършвани нарушения при преминаването през тези четири специални етапа.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]