Елфин Еванс поема лидерството в Хърватия след проблеми за Тиери Ньовил

Снимки: RedBull Content Pool

Елфин Еванс и Скот Мартин са лидерите в рали „Хърватия“ след края на съботните сутрешни минавания. Те наследиха тази позиция от Тиери Ньовил и Мартейн Видаеге които отпаднаха след удар. Белгийското дуо успешно удвои аванса си пред Еван/Мартин след първите два специални етапа на 10,8 секунди. В третия етап за деня Ravna Gora – Skrad техния автомобил изгуби сцепление в десен завой, което ги изпрати извън трасето където е имало бетонна тръба. Така за съжаление те трябваше да отпаднат поради невъзможност да поправят своя Hyundai i20 N Rally1.

Въпреки че наследи първата позиция, Еванс определено не може да се отпусне особено след като допусна грешка в последната отсечка преди обедния сервиз. Намиращия се зад него От Танак е на 22,6 секунди от него и въпреки голямото изоставане веднага може да скъси дистанцията при евентуална втора грешна от страна на великобританеца.

В края на отсечката сцеплението бе много ниско и се разминах на косъм от удар в една ограда със задницата на автомобила. Извадихме голям късмет„, призна си Еванс.

Назад в класирането Есапека Лапи също успя да се облагодетелства от отпадането на своя съотборник Тиери Ньовил. Финландеца е вече трети в класирането въпреки, че имаше проблеми с увереността. Той изостава с 22,2 секунди зад От Танак.

Пиер-Люис Лубе достигна до днешния обеден сервиз с изоставане от почти минута и половина зад Есапека Лапи. Неговата позиция обаче е под сериозен „обстрел“ от страна на Себастиен Ожие, който получи една минута наказание поради незатегнати колани след смяната на гуми в петък, Такамото Катцута и Кале Рованпера които се намират в разлика от едва 4,6 секунди зад френския пилот на M-Sport Ford.

В WRC2 Йоан Росел продължава да води докато зад него Николас Сиамен и Николай Грязин се борят със зъби и нокти за второто място двамата си размениха по няколко етапни победи, като в последната отсечка преди обедния сервиз Сиамен прескочи Грязин повеждайки с 0,4 секунден аванс.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]