Елфин Еванс най-бърз в шейкдауна на рали Чили

Елфин Еванс стартира този единадесети кръг от тазгодишния календар на WRC с изоставане от 33 точки спрямо лидера Кале Рованпера. Уелсецът ще трябва да завърши минимум на осма позиция за да запази своите шансове в оставащите кръгове до края на сезона.

Днес в шейкдауна в Чили Еванс записа с 0,5 секунди по-добро време от Рованпера.

„Беше добре – коментира Елфин Еванс на финала на 5,75 километровата отсечка. – Условията ще са доста различни през уикенда особено в петък и събота, където ще бъде трудно да се настрои колата правилно.“

С трето време е Пиер-Люис Лубе с изоставане от 1,1 секунди спрямо лидера. Французина оцени маршрута на тазгодишното издание на рали „Чили“, като красив и приятен.

Темо Сунинен, който се завръща зад волана на i20 N Rally1, бе най-бързия пилот на корейския тим със своето четвърто време бивайки пред Такамото Катцута у Тиери Ньовил.

Победителя от рали „Чили“ 2019 От Танак записа седмо време пред Есапека Лапи. Дебютантите зад волана на Rally1 автомобили Георг Мунстер и Алберто Хелер затварят челната десетка.

Повече информация за рали „Чили“ можете да намерите от тук

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]