Елфин Еванс е бил затруднен с новите гуми на Монте Карло

елфин еванс
Снимка: Toyota Gazoo Racing

Елфин Еванс, който завърши на второ място в рали „Монте Карло“ с изоставане от 32 секунди, смятам че не е успял да се „свърже“ с новите гуми на Pirelli.

От този сезон италианския производител на гуми е официалния доставчик на световния рали шампионат.

„Сравнявайки с миналата година определено не успях да се свържа с гумите – коментира Еванс, който със сигурност не успя да отговори на темпото на своя съотборник. – Нека да кажем, че съм пропуснал да се доразвия. Не се чуствах 100% уверен. Себ определено кара много, много добре и в крайна сметка той бе в изцяло собствен свят казано честно.

„Може би в началото на сезона бе най-добре да не се рискува на всяка цена в опити да се спечели ралито. Но пък знаем, че ако искаме да се борим за титлата определено ще трябва да печелим ралита през сезона.

„Виждах как губя време и това бе неприятно, но същевременно не се чуствах достатъчно комфортно да поема по-голям риск. Чувствах, че риска ще се увеличи значително ако вдигна темпото.“

В крайна сметка Себастиен Ожие записа своята осма рекордна победа в рали „Монте Карло“, бивайки най-успешния пилот в „старата госпожа“. Разликата между Еванс и Ожие в шампионата е от девет точки в полза на французина.

Следващия кръг от световния рали шампионат е рали „Арктик Финландия“, което ще се проведе в дните 26-28 февруари.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]