Екшън и през третия ден от рали Швеция, Тиери Ньовил поведе в състезанието

10668829_10152710781560678_4573539371735204549_o

Тиери Ньовил и Николас Жилсул, поведоха в генералното класиране след един много драматичен трети ден от рали Швеция. Белгийския екипаж успя да стопи своето изоставяне от 30 секунди от началото на деня излизайки на чело в класирането след етапна победа в последната отсечка SS18 Vargasen 2 (24,63 km) превръщайки 7,5 секундния пасив в 1,5 сек. преднина изкачвайки се от трето на първо място до края на третия ден от ралито. Техните съперници от Volkswagen Андреас Микелсен/ Ола Флоене показаха много голяма скорост, която бе трудна за поддържане дори и за техните съотборници. Норвежкия екипаж не се размина и без грешки, като на няколко пъти бяха на косъм да изгубят своята позиция от догонващите Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия. Микелсен/ Флоене стартират днешния ден с пасив от 1,5 секунди.

Тиери Ньовил: „Това беше една от най-добрите ми отсечки, които съм карал някога. Натиснахме много здраво. Новите гуми ни дадоха 3-4 секунди предимство, както и доброто усещане на колата с което разполагах ни помогна. Изключително много се забавлявах, но днес ще бъде много трудно и не мисля да отпускам газта!”

Андреас Микелсен: „ За нас бе доста различно да сме лидери в класирането. В сутрешните минавания направих две грешки в една от която ми костваше 20 секунди. Въпреки това, следобед нещата се развиха доста по-добре и успяхме да натрупаме аванс. Първото място не е далеч за нас, като днес смятаме да караме по същия начин: без стратегии на пълна газ!”

Rally Sweden 2015

През вчерашния ден Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия бяха в ролята на догонващи, опитвайки се да извадят максимума от своят автомобил през доста трудните изровени отсечки, които се бяха превърнали в „кални бани” на определени места.

Себастиан Ожие: „ Екстремно съм доволен от днешното ми представяне. Жулиен и аз се раздадохме на максимум. Бяхме постоянно на ръбът през всяка една отсечка. Очаквам с нетърпение днешния ден, понеже предвещава един доста интересен финал, такъв какъвто не е имало от много време. Моите комплименти към Тиери Ньовил и Андреас Микелсен. Момчетата знаят как да се пазят, но аз съм дошъл за победа!”

10968396_731241440316405_7760249528311670199_nМадс Остберг/Йонас Андерсън изгубиха своята трета позиция след удар и спукана гума на SS11 Fredriksberg 1 (18,15 km). Норвежкия тандем завърши вчерашния ден на четвърта позиция с пасив от 53 секунди. Зад тях на 35,8 секунди са От Танак/Райго Молдер. Двамата имаха проблеми с условията на трасето, което на места си бе изпълнено с макадам и кал.

Мадс Остберг: „ Бе един тежък ден. През голяма част от отсечките се справихме добре, но на няколко пъти имах проблеми. В първия етап за деня спукахме гума и загубихме 45 секунди. Разочарован съм но ще се концентрираме върху четвъртата позиция и ще се наслаждаваме на последните три специални етапа.”

Шести и седми в края на третия ден завършиха Хейдън Падън/Джон Кенард и Мартин Прокоп/Ян Томанек. Елфин Еванс/Даниел Барит показаха едно значително по-добро темпо от миналогодишното, като с всеки изминал километър младия уелсец подобрява своя ритъм. Двамата си спретнаха една битка между англичани заедно с Крис Мийк и Пол Найджъл, които от своя страна записаха първата си етапна победа на сняг.

Елфин Еванс: „Изгубихме значително време през сутрешните минавания. Следобед, не разполагахме с достатъчна увереност за да натиснем но се справихме сравнително по-добре. Все още ни липсва увереност на места, но ще поработим върху това днес.”

click2

Крис Мийк: „ Направихме първата си етапна победа на сняг. Доволен съм от вчерашния ден, въпреки случките от предходния. В петък вечерта ние бяхме на 3 минути и 31 секунди от лидерите а вчера намалихме разликата си на 3 минути и 22 секунди. Това е второто ми рали Швеция. Ще трябва да продължим с този ритъм и днес, понеже сме на по-малко от секунда зад Елфин, а дори и Прокоп е на само 19 секунди. Все още има място за по-добро класиране.”

Челната десетка се затваря от Юри Протасов/Павло Черепин с пасив от над четири минути. Яри-Мати Латвала и Мика Антила, направиха голяма грешка изгубвайки над 45 секунди заради завъртане на SS14. Роберт Кубица и неговия навигатор са на 16-та позиция на 9,6 секунди пред Латвала/Антила.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]