Екшън във втория ден от Рали Германия.

Снимка:Патрик Белен

След краят на ден 2-ри в Рали Германия временно води Яри-Мати Латвала, но перфектното представяне на Тиери Ньовил не спира да го притиска.

След отпадането на Ожие, Латвала поведе в класирането с преднина от 6 сек, която бе стопена в следващите три отсечки от Ньовил. Следобед с нови сили зад волана на полото Яри-Мати, вдигна значително своето темпо и успя да вземе останалите отсечки от деня с минимална преднина.

„Честно да ви кажа, изпитах голямо удоволствие от представянето ми в последните отсечки. Колата върви добре и съм доволен. Положението не е лесно, но се движим в правилната посока. За утре очакваме да вали на места. На това рали никога не се знае какво може да се случи.”

От своя страна Ньовил, никога не е бил толкова близко в битката за челната позиция в своята кариера, той потвърди че дава всичко от себе си. „В последните две отсечки се раздадохме на максимум. Атакувах, бяхме доста бързи, трябва да продължим така и утре. Много се забавлявам на това рали, но когато видя времената и съм малко разочарован.”

Трети бе Дани Сордо на 19 секунди от Ньовил. Пилотът на Ситроен загуби доста време в СЕ9, но като цяло се представи на ниво днес. Испанеца за в момента не мисли че ще хване Латвала. „Мисля че е невъзможно, той е доста бърз. Опитах се да го застигна, разбира се ако не се случи нещо не мисля че ще успея. Ще бъде трудно рали.”

На четвърто място за днес е Мико Хирвонен. Финландеца се движи днес без никакви проблеми и без да поема големи рискове. Също като Сордо, Хирвонен не показва достатъчно самоувереност. „Нещата стоят така, те са доста бързи и ние за в момента сме доста далече от битката. Доволен съм от колата и ритъмът ни, всичко което мога да направя в момента е да се възползвам от грешките на другите. Никога не се знае какво може да се случи.”

Мадст Осбер, затваря челната  петица. Норвежеца постоянно търсеше точните настройки на своята фиеста. „Не можем да очакваме да поддържаме темпото на другите. Трябва да се концентрираме в подобряване, и стъпка по стъпка да добием увереност.”

Видео то ден-2:

Он-Борд от катастрофата на Ожиер.

Ожиер след удара

Ден 2 от Рали Германия

Късметлйиско разминаване

Катастрофата на Симоне Кампедели

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]