Екстрьом с топ представяне в Хокенхайм

c6497193-1270-4d47-957e-3d22c359e307

Шведът Матиас Екстрьом направи много добро представяне по-време на квалификациите, като си подсигури участие в полуфиналите на трасето в Хокейнхаим.

Екстрьом, който участва през уикенда и в DTM спечели в Q1 и завърши в челната тройка на Q2 и Q3 класирайки се на първа позиция в Q4. Пилотът на EKS ще стартира в първият полуфинал от първа позиция зад волана на своето Audi S1 EKS RX Quattro, редом до своят съотборник и победител в Q4 Топи Хейкинен.

Във вторият полуфинал от първа позиция ще стартира Йохан Кристоферсон зад волана на Volkswagen Polo RX заедно с Янис Бауманис и неговата Fiesta RX подготвена от тим Австрия. Двамата сънародници Дави Жени и Себастиан Льоб ще стартират от втората редица в първият полуфинал. От трета редица в първият полуфинал ще стартират Робин Ларсън и Андреас Бакеруд.

press%2F2016_02_HOCK_SOLBERG_%28202%29

Настоящият шампион в World RX Петер Солберг, изпитваше проблеми с диференциалът на своят автомобил по-време на Q1 и Q2. Норвежецът успя да даде най-доброто време в Q3, но удар със Себастиан Льоб в Q4 го извади от играта.   Въпреки това Солберг ще стартира от втората редица редом до Кевин Хансен във вторият полуфинал. Британецът Лиам Доран и Кен Блок окупираха третата редица.

Тими Хансен имаше сериозни проблеми, след като неговият автомобил се подпали в Q3. Отборът на Peugeot-Hansen свърши много добра работа и успя да подготви колата за Q4, помагайки на Хансен да вземе победата в серията. Малко по-късно шведът бе дисквалифициран, след като неговият автомобил е бил по-лек от разрешеното.

Сред гостите на тазгодишното издание на World RX в Хокенхайм е настоящият световен рали шампион Себастиан Ожие, който размени няколко приказки с топ пилотите и свой бивши колеги Петер Солберг, Себастиан Льоб и компания. Пилотът на Volkswagen не пропусна да седне в купето на Audi S1 quattro SuperCar на Матиас Екстрьом.

press%2F2016_02_HOCK_OGIER_%28101%29

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]