Ексклузивно: Отменят рали Австралия заради огромните пожари в региона

отменят рали австралия

Преди няколко часа в официалната страница на рали „Австралия“ бе обявено че, състезанието ще бъде отменено поради изключително големият и бързо развиващ се пожар в региона.

Базираното в Кофс Харбър рали трябваше да стартира само след два дни, но за съжаление на отбори, екипажи и фенове тази година няма да имаме удоволствието да проследим случващото се в едно от най-колоритните ралита в календара.

Първоначалните планове на организаторите бяха да преразгледат маршрута на ралито, като до вчера този бе единственият план. След среща и оценка на ситуацията днес бе обявено официално че, рали „Австралия“ няма да се проведе.

“Имайки в предвид най-добрите интереси и аспекти към сигурността на всеки въвлечен в ралито, както и широката общественост, не е приемливо да бъде проведено състезанието – обявява Андрю Пападополус, председател на организационният екип зад рали „Австралия“. – Нашите мисли са с обществото на NSW, най-вече с хората които са изгубили своите близки, препитанието си и домовете си в резултат от пожарите в региона. Искаме да благодарим на рали общността за нейната подкрепа и разбиране.“

Официалното съобщение на страната на ралито

Някой от отборите още не са дали своите коментари по случващото се, както и няма коментар от страна на ФИА.

При така стеклите се обстоятелства битката в шампионата при производителите ще приключи и отборът на Hyundai ще вземе своята първа и така дългоочаквана титлата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]