Ексклузивно:Отменят последният ден от рали Мексико поради COVID-19

На официалната страница на световния рали шампионат бе публикувано съобщение, че организатори, отбори и промоутъра са помолили ФИА да бъдат отменени предвидените за неделя специални етапи от рали Мексико.

Причината за това е все по-сериозните рестрикции за придвижване на хора до други държави заради пандемията от коронавирус, като така ще бъде подсигурена възможността на отбори и официални лица да се приберат по домовете си без проблеми. От ФИА са дали своето съгласие и решението е вече взето официално.

Ще бъде организирана церемония по награждаването след края на SS21 Rock & Rally Leon.

Въпреки това решение екипажите ще са покрили 75-те процента от общата състезателна дистанция получавайки пълен набор от точки за генералните класирания при екипажи и отбори.

„Решението да се прекратят неделните етапи бе взето единодушно от организаторите, местната власт, промоутъра, екипите и ФИА – заявява Ив Матон директорът на рали дисциплината във ФИА. – Всички сме тъжни, че ралито ще приключи толкова рано, но бързопроменящата се ситуация свързана с транспортирането до определени държави на хора е доста сложна. Затова за нас е най-важно всички да могат да се приберат в къщи без проблеми.“

Въпреки че няма потвърдени заразени в област Гуанахуато, решението е доста правилно.

Ние от BGRallyHD ще следим ситуацията изкъсо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]