Екипът на Hyundai Racing Trophy проведе подготвителен лагер

Hyundai i20_Vremeizmervane

Източник и снимки Hyudani Racig Trophy

Екипът на Hyundai Racing Trophy организира първия подготвителен лагер за пилотите на едномарковия шампионат. Обучението се проведе от 12 до 14 февруари в град Твърдица.

Преди старта на новия сезон на лагера присъстваха пилотите на шампионата – Григор Григоров, Симеон Симеонов и Васил Жеков. Към тях се присъединиха и други млади момчета, желаещи да се състезават в Hyundai Racing Trophy – Георги Делчев, Даниел Миленков, Иван Влъчков и Бойко Шопов. Обученията по теория, както и практическите упражнения се извършваха под ръководството на проджект-мениджъра на Hyundai Racing Trophy Георги Гвоздейков и треньора на екипажите – Петър Гьошев.

Fizicheska podgotovka_Stadion TvarditsaПрез всичките дни на лагера, денят стартираше с физическа подготовка на стадиона в град Твърдица. След това по програма момчетата имаха възможността да упражнят своите умения с тренировъчните Hyundai i20 по скоростен етап, а след това и на писта „Тодор Славов“. Всички преминаха и техническо обучение по сервизиране на колата и успяха да навлязат в детайли на състезателния момент от страна на пилот и на навигатор. Събитието приключи със семинар за едномарковия шампионат, на който бяха поставени целите за новия сезон.

Petar Gyoshev_Teoritichna podgotovkaПрез тези три дни видях едни страхотни момчета, със страхотна мотивация, които имат жажда и нужда от развитие. Даваме им нужната информация и прехвърляме нашите знания върху тях. Момчетата се справиха много добре през тези дни и научиха неща, които няма откъде да ги научат освен от професионалисти като нас и съм страшно доволен, защото от петък до неделя свършихме много работа, основно в описването на записките. Запознахме ги и с техническата част на автомобила Hyundai i20 Coupe R1, защото всеки пилот трябва да се обучи и да е добър механик, за да познава автомобила, с който се състезава и да има общ език с механика си. Момчетата вече имат много добър опит, сработихме се като екип, ще имаме нови попълнения и ни очаква един страхотен сезон. Сигурен съм, че при следващия подготвителен лагер те ще са поработили върху това, което сме коментирали през тези дни. Надявам се, че това ще се случи преди първото състезание, защото те цяла зима са почивали и ще тренират за добра форма. Очакваме един страхотен сезон и нещата ще са на много по-високо ниво от миналата година, защото колите ще са доста по-подготвени и по-бързи с новия ъпгрейд, който сме подготвили.“, коментира Петър Гьошев.

Hyundai_i20_pista

Георги Гвоздейков определи първия обучителен лагер като много успешен и сподели, че такива събития сплотяват екипа и дават много знания на пилотите. Също така треньорският състав и ръководителите на шампионата получават обратна информация за това в каква насока трябва да се работи по проекта.


 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]