Екипажът Васил Жеков/Бойко Шопов спечели първия кръг на Hyundai Racing Trophy

Jekov_Shopov

Екипажът Васил Жеков/Бойко Шопов спечели първия кръг от втория сезон на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy. Състезанието се проведе на 15-16 април в Сибиу, Румъния, а в битката за първото място се включиха общо пет екипажа.

В крайното класиране, екипажът Жеков/Шопов финишира с общо време 01:00:53.8 . Григоров/Сивов – 01:01:23.8, Геров/Йорданов – 01:01:59.2. Четвърти завърши екипажът Ангелов/Илиев – 01:04:23.0, а пети остана Симеонов/Механджийски с общо време 01:09:37.2.

Hyundai Racing Trophy_Prize giving„Това беше едно изключително рали. Много трудно – на голямо ниво, с голяма конкуренция. Такива отсечки в България няма. Имаше много спускания, пътищата бяха тесни. Радвам се, че победих в тези трудни условия. Доволен съм от колата, държа се страхотно на пътя. Не съм свикнал все още на новите спецификации на спирачките, тъй като за пръв път карам с такива твърди спирачки. Другите пилоти даваха много газ на отсечките и ги поздравявам, беше истинска битка. Аз съм известен с това, че на всяко рали съм с различен навигатор и затова имах малко притеснения преди старта дали Бойко ще се справи. Това е рали, никога не се знае кой ще стане пръв и кой втори, защото всичко се случва. За рали „България“ ще сме още по-подготвени. Ще карам и ще дам най-доброто от себе си както досега. От рали „Сибиу“ имам две любими отсечки. Това са 7 и 8, защото са по-дълги, по-сложни и са на спускане.“, коментира победителят Васил Жеков.

По време на състезанието вървеше ожесточена битка между екипажите Жеков/Шопов и Григоров/Сивов. До шестия състезателен етап Жеков/Шопов водеше във временното класиране, където Григоров/Сивов стопи разликата и излезе начело. В седми и осми етап Жеков/Шопов се върна на предна позиция, натрупа преднина и зае първото място на подиума. По време на етапите екипажът Геров/Йорданов държеше стабилна трета позиция до края на състезанието. Останалите два екипажа Ангелов/Илиев и Симеонов/Механджийски завършваха съответно на четвърто и пето място.
В първия кръг от втория сезон на Hyundai Racing Trophy петте екипажа се състезаваха с подобрения Hyundai i20 Coupe R1 за сезон 2016.

Grigorov_Sivov

„Колата се представи отлично. Имаше много подобрения по нея. Това показаха времената, които записаха пилотите. Радвам се, че екипажите успяват да се сработват добре с колата и да се представят на добри позиции сред сериозната конкуренция на международно и българско ниво. Марката Хюндай е пословична със здравината и надеждността си и тези пет автомобила днес го доказаха като финишираха без никакви технически проблеми в тези тежки състезателни условия.“, коментира Стефан Митов – национален директор продажби „Индустриал Комерс“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]