Екатерина Стратиева с трета европейска титла при жените

Екатерина Стратиева записа своето име за трети път в историята на Европейския рали шампионат, печелейки титлата в категорията ERC Ladies Trophy. До този успех се стигна, след като двамата с навигаторът и Георги Аврамов взеха победата в своята категория на рали „Унгария“ вчера.

Унгарският кръг от шампионата бе едно сериозно предизвикателство за всички екипажи, като на Стратиева и трябваше да се пребори с лидерката в шампионата Набила Тежпар. В неделя Тежпар, която разчита на Уго Магалаеш за свой навигатор, се обърна през таван в SS10 отпадайки от състезанието, отварайки сериозна възможност за Стратиева/Аврамов да довършат започнатото и да приберат за пореден път титлата в България.

Уикендът не мина без проблеми за тях, като в SS9 получиха провреда в скоростната кутия на своето Peugeot 208 R2. За щастие те удържаха и стигнаха до финала, за да ни зарадват за пореден път.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]