Екатерина Стратиева сяда зад волана на Opel Corsa Rally4 в рали Канарски острови

01-Ekaterina-Stratieva-1-scaled.jpg

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов ще вземат участие през този уикенд в последния кръг от европейския рали шампионат, асфалтовото рали „Канарски острови“.

Испанския кръг е един от най-предизвикателните през сезона най-вече заради специфичната конфигурация на етапите и асфалтовата настилка, която е смесена с вулканична лава.

Въпреки че Стратиева и Аврамов имат опит в островното рали, тазгодишното му издание ще бъде специално предизвикателство за тях.

„Това ще бъде моя четвърти старт на рали Канарски острови – коментира Стратиева. – Това е едно от най-добрите асфалтови ралита с много публика, но същевременно е не е никак лесно заради своята специфика. За мен тази година участието ми ще бъде специално защото ще седна за пръв път зад волана на Rally4 автомобил.“

Двамата с Георги Аврамов успяха да навъртят и първите си тестови километри зад волана на Opel Corsa Rally4 именно на испанския остров опознавайки доста различния за тях автомобил.

„Много приятно съм впечатлена от колата и това колко много сила има и как се изстрелва по стръмните изкачвания, а и не само там. Доста приятна е за каране и с голяма лекота върви. Със сигурност ще ми трябва практика, защото навикът си е голямо нещо.

„Аз съм свикнала с атмосферния двигател и това постоянно да съм във високи обороти за да може да ме изтегли на излизане от завоя и всъщност това в момента ме мъчи, но с малко повече мислене мисля, че ще свикна максимално бързо. Много е тиха като кола и увлича скоростта. Не я усещаш и трябва да обърна внимание на спирането“, разясни Стратиева пред нас от Испания.

По програма българското дуо в момента опознава етапите преди старта на днешния квалификационен етап от 17:03 ч. българско време.

Опознаване ден 1 ✅ Технически преглед ✅ 📝За утре остават още няколко отсечки, а следобяд – квалификации 🚀 Rally Islas…

Публикувахте от EKATERINA STRATIEVA в Сряда, 17 ноември 2021 г.

„Относно опознаването вчера минахме 400 км – обясни Стратиева. – Не са толкова много, но средната скороста е много ниска и това постоянно прескачане на планините отнема много време. От завой в завой и в завоя завой.

„Вчера имахме само един етап, който се е карал през 2020. Опитваме с Жоро да сме максимално концентрирани в записката, защото е много важно, а много лесно се допускат грешки тук.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]