Екатерина Стратиева седна зад волана на електрическа рали бегачка

Снимки: Личен архив Екатерина Стратиева

Екатерина Стратиева и нейния навигатор Георги Аврамов бяха на гости на Saintéloc Racing за да прекарат един ден зад волана на изцяло електрическия Opel E-Corsa.

Европейските рали шампиони се превърнаха в първите българи сядали зад волана на подобен тип автомобили.

„Вчера карах първия изцяло електрически рали автомобил произведен от Opel Motorsport , а именно Opel Corsa-e – разяснява Стратиева във своя профил в Фейсбук. – Много интересна техника, която няма нищо общо с автомобилите и техниката на управление, която всеки от пилотите знае.“

Opel Corsa-e се задвижва от електромотор с мощност 136, който генерира въртящ момент от 260 н.м. Автомобила е разработен специално за едномарковия шампионат на Opel, който наследява добре познатия Adam Cup в който Даниел Попов и Ангел Башкехайов взеха участие в миналото. Според Opel техния автомобил може да измине 337 километра по WLTP с едно зареждане.

„Шампионът за минала година в купата (ADAC Opel e-Rally Cup) Лаурент Пелиер беше наш имструктор през целия ден и ни запозна, както с автомобила така и с начина му на шофиране! Благодаря на Saintéloc Racing за възможността да се запознаем с това, което предстои“, допълва Стратиева.

Съвсем на скоро европейската ни шампионка обяви, че през сезон 2022 ще заложи на Opel Corsa Rally4.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3170 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]