Екатерина Стратиева потвърждава програма в ERC през този сезон

00-Ekaterina-Stratieva-1024x683

Трикатната европейска рали шампионка при дамите Екатерина Стратиева официално разкри плановете си за сезон 2021 вчера, точно в деня в който се чества международният ден на жената 8-ми март.

„С усмивка и удоволствие мога да потвърдя, че ще участвам в ERC отново – коментира Стратиева, която отново ще разчита на Георги Аврамов за свой навигатор. – Времената са тежки по целия свят, но въпреки това успях да запазя отношенията си с моите дългогодишни партньори от Petrol. Аз ще продължа да търся и още партньори за в бъдеще. Едно е сигурно, ще се завърна в ERC.”

Първата цел на бългаската шампионка е участие в асфалтовото рали „Рим“ (23-25 юли), едно изцяло ново предизвикателство за нея и Аврамов.

„Трудно е да се правят каквито и да е било планове, но съм развълнувана от това да участвам в рали „Рим“. Най-вече защото ще бъде нещо изцяло ново за мен“, допълва Стратиева.

Тя също така се цели и в участие в рали „Барум“, което може да се счита и за домашна надпревара на българката, която на няколко пъти бива обявена за почитен гражданин на чешкия град. Въпреки че състезанието не се проведе през миналата година, то през тази всички се надяват легендарното рали да успее да се проведе и чества своето юбилейно издание.

Не е ясно дали Стратиева ще кара новата Rally4 бегачка на Peugeot, но със сигурност се надява да бъде още веднъж част от отбора на Saintéloc Junior Team, които през 2019-та взеха европейската титла благодарение на доброто и представяне.

С тази новина българката се нарежда редом до добре познатата у нас Кристина Опреа и Адриен Вогел, които официално потвърдиха програми в ERC през този сезон.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2894 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]