Екатерина Стратиева и Антон Титов стартират в Барум през този уикенд

Два български екипажа са подали своята заявка за участие в тазгодишното 52-ро издание на рали „Барум“.

Антон Титов и Алекс Спиров ще вземат участие извън класирането за ERC зад волана на Skoda Fabia R5, докато Екатерина Стратиева и Георги Аврамов ще са зад вече добре познатият Opel Corsa Rally4, но с изцяло нова разцветка разработена от чешкото студио за графичен дизайн Keane Design.

През тази година Стратиева ще вземе своето четиринадесето участие в рали „Барум“, което и през тази година е кръг от европейския рали шампионат (ERC). Това ще е втория пореден кръг в който български екипажи взимат участие в ERC през този сезон. Само преди няколко седмици Александър Томов/Явор Брънков (Renault Clio Rally5) завършиха на девето място в своя клас и на 67-мо в генералното класиране на рали „Рома ди Капитале“.

Хейдън Падън може да вземе титлата още в Злин

Напълно вероятно е Хейдън Падън да запише името си в историята на ERC, като първият новозеландец взел титлата. Това би било възможно ако кивито завърши в челната петица на базираната в град Злин надпревара.

До момента Падън има само една победа през сезона, но не пропусна нито един път без да се качи на подиума. Неговия пряк съперник в битката за титлата Мартинш Сескс ще се наложи да направи невъзможното, както и да се надява на малко късмет, след отпадането си в рали „Рома ди Капитале“.

Латвиеца трябва да спечели рали „Барум“, да запише най-добро време в пауър етапа и да се надява, че Падън ще завърши извън челната шестица за да запази своите шансове. Дори и това да се случи Сескс ще трябва да спечели и в Унгария ако иска да пребори Падън.

През тази година маршрута на рали „Барум“ е с дължина от 200 километра, разделени на тринадесет специални етапа. Шейкдаунт в Маяк и старта на супер специалният етап по улиците на Злин са предвидени за петък. Съботния маршрут е с дължина от 108 километра и бива сформиран от трита етапа Slušovice (12,73 км), Kateřinice (10,86 км) и Troják (25,64 км), които ще се карат на два пъти.

Последният ден от надпреварата е с дължина от 92 състезателни километра и отново бива от три специални етапа Semetín (11,51 км), Pindula (18,00 км), Halenkovice (16,69 км), които също ще се карат на два пъти.

Часови график

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]