Екатерина Стратиева и Ангел Башкехайов с участие на рали „Барум“

AUTO - ERC YPRES RALLY 2015

Двукратната европейска рали шампионка при дамите Екатерина Стратиева заяви, че участието й в рали „Барум”, осми кръг от шампионата на Стария континент е „99 процента сигурно”.

„Да, всичко е готово и 99% ще карам в Чехия – заяви за racepool.info Стратиева. – Ще участвам отново с моя Citroen C2 R2, навигатор ще ми е Ангел Башкехайов. Той ще може да оцени чешкото рали, знам и че ще му е полезно.”

Този сезон Башкехайов навигира на водача в класирането в родния рали шампионат Йордан Атанасов, а следващият старт на двамата ще е рали „Сливен” в началото на септември.
„Барум” е най-любимото ми състезание – призна Стратиева. – Още при първото ми участие там казах, че искам да стартирам поне 10 пъти в Чехия. Сега ми предстои осмото ми участие там.

„Програмата преди ралито ще е натоварена, заминаваме в събота, тъй като в неделя и понеделник ще имаме тестове в Унгария – допълни Катето. – Този сезон работя с нов отбор, който е базиран в Унгария и чийто рали автомобили са само Citroen C2, така че ще мога да разчитам на по-добро обслужване по време на ралито. Това е първото ми състезание с тях.
„Тестовете ще са важни, защото от октомври не съм сядала в моята състезателна кола и ще ми е нужно малко време за адаптация.”

Рали „Барум” се провежда от 26 до 28 август с център Злин, а Стратиева е с №83 в списъка със заявки. Тази година организаторите са получили 134 заявки на екипажи, каращи за европейския и чешкия рали шампионати.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]