Едно, две, три за Фолксваген, след първия ден от рали Германия

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Germany 2015

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Germany 2015

Фолксвагенското трио отново задава темпото на рали „Германия”. Немският производител доказа за пореден път, че е крачка пред всички. Себастиан Ожие/Жулиен Инграсия са лидерите след вчерашния първи ден, следвани изключително плътно от Яри-Мати Латвала/Мика Антила на 9.5 секунди. Денят не започна добре за Себастиан Ожие и неговият навигатор, след като още в първата отсечка за деня удариха бала сено разминавайки се с леки щети.

Трети на 34.9 секунди от лидерите е третия екипаж на немците Андреас Микелсен/Ола Флоене. Норвежкия тандем успяваше да догонва съотборниците си, адаптирайки се с всеки един навъртян километър, към асфалтовата настилка.

Себастиан Ожие: „ Жулиен и аз направихме добър старт на рали „Германия”. На места все още е хлъзгаво сутринта, и реших да не поемам рискове. После следобедните минавания минаха перфектно за нас и успяхме да натискаме. Настройките на Поло-то бяха по-добри следобед. Но Яри-Мати не е далеч от нас. На Panzerpatte ще трябва да натиснем здраво.”

Jari-Matti Latvala (FIN), Miikka Anttila (FIN) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Germany 2015
Яри-Мати Латвала: „ Като цяло, сме доволни от вчера. Въпреки това е доста трудно да усетя спирачките. Успяхме да менажираме добре сутрешните минавания, което означава че сме бързи. Не исках да поемам големи рискове следобед- след като трасето стана все по мръсно. За съжаление изгубихме малко време поради това. Въпреки това второто място е добър резултат за нас за в края на деня. Очаквам с нетърпение Planzerplatte.”

Андреас Микелсен: „ Не ми бе лесно да вляза в ритъм на асфалта. Изминаха шест месеца след последното ми каране на тази настилка. Направих няколко малки грешки през сутринта, и на моменти спирам прекалено рано. Тези неща не ми помогнаха да карам с времето на другите. Свалям им шапка и на двамата. Успяхме да вземем още момент следобед, но имахме и страшен момент, след като в седмата отсечка ударихме нещо със задницата на колата. След това бяхме предпазливи до края на деня. Очаквам с нетърпение днешния ден, най-ми допада отсечката Baumholder.”

Четвъртата позиция на 31.9 секунди от третото Поло са Дани Сордо/Марк Мартин. Испанецът за пореден път доказа скоростта си на асфалт, въпреки проблемите които имаше относно стартовият ред. Неговите съотборници Тиери Ньовил/Николас Жилсул са на 1.9 секунди, правейки битката за четвъртото място доста интересна.

click

Екипажите на M-Sport Елфин Еванс/Даниел Барит и От Танак/Райго Молдер са на шеста и седма позиция. Двата екипажа са на 13.4 секунди разлика помежду си, но на светлинни години зад така силните на асфалт фолксвагени (1:22.1 изостава Елфин Еванс), което може би се дължи и на слабия опит на двамата пилоти на тази настилка.

Елфин Еванс: „ Денят бе изпълнен с възходи и падежи, но СЕ8 ми допадна как се развиха нещата. Успях да усетя колата и съответно бях по-релаксиран. Всъщност не натиснах много, но времето бе доста добро. Смятам че, на моменти съм пренавит. Днес ни очаква един доста тежък ден, затова трябва да продължим така и днес.”

От Танак: „ Следобед бе по-добре от сутринта. Усещането бе добре и успях да поддържам по-добър ритъм. Направихме някои промени в сервиза на обед, които не бяха точно добри.”

P-20150820-00289_NewsХейдън Падън, Мадс Остберг и Стефан Лефевр затварят челната десетка. За пилотите на Citroen не бе никак лесен ден особено след като Крис Мийк имаше проблеми с излитане от трасето (въпреки доброто темпо което имаше) и счупеното окачване малко по-късно. „ Във втория следобеден етап, имаше кал на завой за втора предавка. Дирфтирахме завоя, но излязохме широко и излетяхме в полето. Изгубихме 30 секунди за да се върнем на трасето. После след 4-5 километра на спиране част от предното окачване се счупи и трябваше да караме бавно за да стигнем до сервиза. Много съм разочарован, защото нашето темпо бе добро от самото начало.”

Роберт Кубица за пореден път имаше проблеми, след като на СЕ7 излетя от трасето и трябваше да спре за да „изрита” своето предно счупено стъкло.

11885397_846998528687173_4062074619319501207_n

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]