Европейският шампион по раликрос Робин Ларсон потвърди своето участие във WRX

click

Робин Ларсон потвърди своето участие в 13 кръга от световния шампионат по раликрос през сезон 2015. Шведът ще участва в класът на суперавтомобилите зад воланът на Audi A1 Supercar.

Ларсон, който е на 22 години успя да завоюва европейската титла през изминалия сезон в най-големият клас.

„Да бъда в мой собствен отбор ме мотивира още повече- знам, че ще бъде доста трудно с 13-те състезания, но аз работя доста усилено за да намеря нови спонсори и за в момента нещата изглеждат доста добре за португалския кръг,” обясни Ларсон, който през миналата година на няколко пъти се изправи срещу топ пилотите във WRX и доказвайки своята скорост. „ Ние нямаме голям бюджет, но се надявам, че ще успеем да покажем нашата скорост още в първото състезание.”

Фамилията Ларсон е добре позната в раликрос средите, след като бащата на Робин, е двукратен европейски шампион в дисциплината (2006,2007).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]