Еванс с възможност да избира между Форд и Тойота за сезон 2018

Елфин Еванс изглежда, че ще подсигури своето място в заводски отбор през следващият сезон. Това обаче изправя М-Спорт и Тойота едни срещу други, след като от японският тим открито заявиха интересът си към уелсецът.

Шефът на Тойота Газу Рейсинг Томи Макинен потвърди във Финландия, че е заинтересован от това да говори с Еванс. От друга страна Малкъл Уилсън потвърди, че уелсецът ще бъде част от неговият тим през следващият сезон.

Малко след като започна да празнува победата на Тойота на рали Финландия Макинен заяви: „Елфин ме впечатли, той се справи много добре тук и съм заинтересован да го видя как ще се справи през следващият сезон. Винаги има интерес към младите пилоти които постигат такива резултати, ще бъде интересно да говорим за следващият сезон.“

Повече от сигурно е, че ще има една свободна позиция в редиците на Тойота през следващият сезон. Латвала и Лапи се подсигуриха, но не и Ханинен, който за пореден път трябва да преживее подобен спад в кариерата си.

„Все още планираме какво ще се случи догодина – коментира Макинен. – все още нищо не е решено. Трябва да говорим с японците относно това, какво искат те за следващият сезон.“

С оглед коментарите на Макинен, Малкъл Уилсън твърдо заявява, че Еванс няма да ходи никъде.

„Той няма да ходи никъде – обяснява Уилсън. –  Идеалният за мен сценарии е запазим отбора какъвто е, а това означава Еванс да остане.

„Много съм впечатлен от представянето на Еванс във Финландия. Всички знаем, колко бързи са финландците и знам, какво означава да си там сред тях. Освен този резултат, той показа желязна мотивация и отдаденост тук.

„Петъчният ден бе доста тежък, но той се справи много добре. Като цяло резултатът му е много впечатляващ а още по-впечатляващо е, че той не е правил никакви тестове за това рали.:

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]