Еванс повежда в Полша след първият супер специален етап

Днес Елфин Еванс ще поведе колоната след вчерашното си представяне в супер специалният етап „Миколайки Арена“.

В сравнително мокрите условия, пилотът на DMACK записа с осем стотни по-добро време от победителят в шейкдаунът Тиери Ньовил с Хюндай. На трета позиция в супер специалният етап е Себастиен Ожие, който изостава с 0.9 секунди зад Еванс.

Яри-Мати Латвала бе най-бързият пилот на Тойота със своето четвърто място, пред От Танак. Съотборникът на Латвала Есапека Лапи, записа едно уверено и конкурентно шесто време следван от Стефан Лефевр и  Хейдън Падън. Въпреки това Лапи имаше проблеми с двигателя на своята Тойота, като очакванията са тимът да е отстранил проблема за днешните етапи.

Лефевр, който пропусна рали „Сардиния“ е най-бързият пилот със Ситроен. Микелсен, който на рали „Полша“ замества Крис Мийк е с девето време, а Крейг Брийн с дванадесето.

През този уикенд от М-Спорт взимат участие и в WRC2 категорията с пилот Тиму Сунинен, който започва своят дебют с тринадесето време в генералното класиране.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]