Еванс най-бърз в шейкдауна на рали Хърватия

Елфин Евънс и Скот Мартин са най-бързия екипаж в днешния шейкдаун от рали „Хърватия“ записвайки с 0,7 секунди по-добро време от Тиери Ньовил и Мартейн Видаеге.

Лидерите в шампионата Кале Рованпера/Йоне Халтунен са трети с 1,3 секунди по-слабо време от това на съотборниците им в Toyota Gazoo Racing.

„Трудно е предвижването до сервиза и обратно затова много малко са нещата които могат да се настройват без да се ходи там. Опитахме няколко различни настройки на мап-а на двигателя и просто затвърдихме работата си от преди няколко дни“, разяснява Елфин Еванс.

Четвъртото най-добро време е за Ойт Танак и Мартин Ярвеоя, които са с една секунда по-бързи от Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия.

Такамото Катцута, Адриен Формо, Гъс Грийнсмит, Пиер-Люис Лубе и Крейг Брийн затварят челната десетка заедно със своите навигаори.

Същинската част от рали „Хърватия“ стартира в Петък с SS1 Rude-Plesivica 1 (23,73 km) ot 09:39 ч.

PosDriverCarTime
1.Elfyn EVANSToyota Yaris02min 45.1sec
2.Thierry NEUVILLEHyundai i20+0.7sec
3.Kalle ROVANPERÄToyota Yaris+1.3sec
4.Ott TÄNAKHyundai i20+1.5sec
5.Sébastien OGIERToyota Yaris+2.5sec
6.Takamoto KATSUTAToyota Yaris+3.8sec
7.Adrien FOURMAUXFord Fiesta+4.1sec
8.Gus GREENSMITHFord Fiesta+4.6sec
9.Pierre-Louis LOUBETHyundai i20+4.7sec
10.Craig BREENHyundai i20+6.5sec

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]