Еванс иска да се бори за титлата през сезон 2018

Елфин Еванс разкри, че ще използва победата си на рали „Уелс“, като трамплин за постигането на целта му да се бори за титлата през сезон 2018.

Еванс, който се очаква да бъде потвърден като официален пилот на М-Спорт, буквално доминира домашната си надпревара в Уелс. От началото на сезона младият уелсец завърши на втора позиция в Аржентина и Финландия.

„ Представянето ни през сезона е конкурентно, нашата цел трябва да е да постигнем това във всяко едно рали догодина – коментира Еванс. – Трябва да вземем опитът, който натрупахме и да го приложим върху ралита-та в които не бяхме достатъчно силни.

„Определено трябва да се върнем на рали „Уелс“ догодина в позиция за битка за титлата.“

Въпреки че, Уелс бе по-скоро доминация на гумите на DMACK спрямо тези на Michelin, Ожие заяви, че никой не може да оспори представянето на Еванс в Уелс.

„Елфин и Дан свършиха добра работа – коментира петкратният световен рали шампион. – Може да се говори за гумите, но трябва да си спомним колко зле бяха те в Испания и с какви проблеми се сблъскаха тогава. Победата им в Уелс определено е за сметка на проблемите им в Испания. Гумите им работиха добре, но разбира се в същото време те все пак трябваше да карат автомобила.

„Мога да ви кажа че, в мъглата бе много трудно да се кара и постижението им е едно от най-големите през сезона.  Браво на тях.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]