Дюма счупи рекорда на Льоб в квалификациите на Пайкс Пийк

Ромен Дюма, който сяда зад волана на чисто новото електрическо чудовище на Фоксваген носещо името I.D.R, записа най-добро време в квалификациите на Пайкс Пийк в сряда.

Французина, който е и трикратен победител в Пайкс Пийк, записа най-добро време от 3 минути и 16.083 секунди на съкратеното квалификационно трасе побеждавайки рекорда на Себастиен Льоб от квалификациите зад волана на Пежо 208 с около 10 секунди.

„Беше един много добър ден за нас – коментира Дюма. – I.D. R е невероятен автомобил. Никога не съм изпитвал такова ускорение и мощност. С всеки изминат километър все повече започвам да свиквам с нея.“

Свен Смийт, спортния директор на Фолксваген Моторспорт също допълни: „Един голям комплимент за целия отбор. Завършихме един много важен тест, който ни помогна да оптимизираме и настройм I.D. R.

„В сряда колата бе невероятно настроена, като постигнатото време го доказва. Въпреки всичко, това е само квалификация. Ние сме оптимистично настроени за състезанието.“

В условията на квалификация, всеки един участник преминава през само първите 8.3 километра от 19.99 километровото изкачване, като целта е да бъде определен стартовия ред в неделя.

От Фолксваген целият да подобрят рекорда за електрически автомобили, който за в момента е от 8 минути и 57.118 секунди. Голама част от феновете обаче са обедени, че немците целят да счупят рекорда на трасето поставен от Себастиен Льоб от 8 минути 13.878 секунди през 2013 година.

Първи по трасето от 8 часа сутринта местно време, ще стартират 24 мотоциклета, следвани от 64 състезателни автомобила разделени на шест класа. Старта на Дюма ще бъде около 10:00 ч. сутринта. Можете да следите времената на живо от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]