Душан Боркович с доминиращо темпо пое челото в рали Сърбия

Снимка: RallySerbia

Душан Боркович и Игор Малкович (Skoda Fabia Rally2 evo) са лидерите в рали „Сърбия“ след края на днешните съботни сутрешни минавания. На второ място зад сръбския екипаж на 47 секунди се намират Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Citroen C3 R5), следвани от Пламен Стайков/Рафи Кадир (Skoda Fabia R5) на 15,5 секунди.

Боркович започна деня с брутална атака записвайки с цели 17,1 секунди по-добро време от втория Сурилов в 11,15 километровата отсечка Stanisinci. Стайков от своя страна записа трето най-добро време с 2,7 секунди по-слабо от това на шуменеца. Още с тези начални резултати сърбина буквално се изстреля в класирането оставяйки Сурилов и Стайков да се борят помежду си за второто място, следвани плътно от Антон Титов (Skoda Fabia R5).

В най-дългата отсечка от ралито Silver Боркович записа още едно изключително добро време побеждавайки Сурилов за пореден път, но този път с аванс от 24,2 секунди. Пламен Стайков от своя страна не успя да отговори на темпото на Сурилов, който също започна да се изплъзва напред. В последната отсечка преди обедния сервиз Стайков и Сурилов отново не успяха да притеснят Боркович, който бе с 5,7 секунди по-бърз от Сурилов, но пък битката между двамата българи ще продължи и следобед.

Назад в класирането Антон Титов и Динко Георгиев са най-бързия екипаж извън челната тройка. Дуото на АСК „Мегапорт“ за сега се намира на 15,2 секунди зад Стайков/Кадир след първите 46 състезателни километра.

Челната петица се затваря от най-бързия екипаж с автомобил задвижван от един двигателен мост Лазар Миланович/Деян Голич (Ford Fieata Rally4). Те изостава с около минута зад Титов/Гергиев, докато зад тях на 24,8 секунди се намират Георги Василев/Стефан Добрев(Mitsubishi Lance Evo IX), които за поредна година разчита на „стария кавалерист“ за да се бори за добро класиране в рали „Сърбия“.

Разчитащите на още по-стар „кавалерист“ (VAZ 2108) Тодор Атанасов/Владимир Ичеренски отново изненадват със своята скорост побеждавайки екипажи с далеч по-модерна техника. Те се намират на седма позиция в генералното класиране зад Василев/Добре изоставайки спрямо тях с 29,2 секунди.

Никола Мишев/Петър Сивов са осми в генералното класиране и втори в ERT4 зад лидерите в класа Милованович Голич. Владица Рабренович/Радмил Радивойевич(Renault Clio R3) и Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (Opel Corsa Rally4) затварят челната десетка, след днешните сутрешни минавания.

До обедния сервиз не успяха да достигнат цели осем екипажа, като сред тях е и този на Петър Йорданов/Любка Йорданова (Hyundai i20 Coupe) за които за сега нямаме още информация за причината на тяхното отпадане.

Следобедните минавания започват в 15:03 ч. българско време. Времената на живо можете да следите от тук.

Временно генерално класиране

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]